Voorbeeld H2

Hik jij ook vaak tegen bloggen aan? Zoals zoveel ondernemers die ik spreek? Dan heb ik hier de oplossing die jouw schrijfleven een stuk aangenamer gaat maken. Nee, we besteden het niet uit aan een computer. Met de OSB-methode schrijf je bijna net zoals snel als ChatGPT. En het is nog leuker en leerzamer ook.

De voornaamste reden dat ondernemers niet bloggen is dat ze er als een berg tegenop zien. Al is een blog maar een relatief kort stukje tekst, toch voelt het voor veel ondernemers als iets groots en overweldigends.

De truc?

Het nog kleiner maken.

Dat wil zeggen dat we de bloglengte wel intact laten, maar dat we het schrijfproces kleiner maken. Ophakken in behapbare stukjes, waardoor schrijven gewoon weer leuk wordt.

Is schrijven leuk dan? Ik hoor het je denken. Als het zo leuk en makkelijk was, dan las je deze blog mogelijk niet en zat je nu gewoon zelf lekker te schrijven.

Voordat ik je mijn OSB-methode ga uitleggen, waardoor schrijven echt een makkie wordt, wil ik je toch even overtuigen van het feit dat zelf schrijven inderdaad ook leuk is. En leerzaam voor jezelf.

Kennisdelen is fun (en leerzaam voor jezelf)

Als het goed is, ben je ondernemer geworden om mensen te helpen. Dat is doorgaans het bestaansrecht van elke business, iets wat we tegenwoordig dan je why moeten noemen.

Ben je therapeut, dan help je mensen blijer worden, als advocaat zorg je dat de rechten van jouw klanten gewaarborgd worden en wie kledingfabrikant is, heeft mogelijk de missie om mensen er leuker uit te laten zien. Of iets dergelijks.

Voor elke business valt wel zo’n missie, why of hulpgedachte te bedenken.

Als jij het leuk, zinvol, waardevol vindt om mensen te helpen (en daarvan ben ik overtuigd) dan is het toch ook waanzinnig als je dat ook al kunt doen in het voorstadium dat ze klanten worden?

Onder meer met informatieve en inspirerende blogs die ze vinden op jouw site (of via Google) zodat je ze alvast een beetje op weg helpt. En zodat ze jou alvast leren kennen als die ondernemer die inderdaad veel verstand van zaken heeft én graag mensen helpt?

Jouw hoofd barst van de kennis om te delen.

Downloaden naar tekst

Het enige wat je moet doen is een deel daarvan downloaden naar tekst. Zodat je de wereld deelgenoot kunt laten maken van jouw kennis en ideeën. Dat is toch geweldig?

Het interessante bijeffect van dit downloaden is dat jouw hersens aan het werk gaan en zo weer even met een nieuwe kijk naar die bak kennis kijken en zo vanzelf nieuwe verbanden gaan leggen waar je vooraf mogelijk niet eens aan gedacht had.

Related Articles

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x